Een lezing boeken
Pieter Boussemaere

Eerste hulp bij klimaatverwarring

Volgens de gemiddelde levensverwachting halen mijn en uw (klein)kinderen het jaar 2100. Maar tegen die tijd ziet de wereld er fundamenteel anders uit. Vandaag moeten we dan ook dringend bijsturen om hun toekomst veilig te stellen, aldus het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC).

In 2x 50 min. brengt deze lezing je de essentie van de klimaatkwestie bij aan de hand van zes veel gestelde vragen over dit onderwerp. Een recent verslag van deze lezing lees je hier.

 

“Super interessante lezing, ik was geboeid van begin tot einde. Het is wel even slikken natuurlijk als je hoort waar we naartoe gaan, dat de opwarming (de magische 2°c grens) nauwelijks nog te stoppen valt. Gelukkig kunnen we nu weer allemaal doen alsof het zich automatisch wel zal oplossen. Après nous le déluge (maar dan letterlijk waarschijnlijk)”

 

Tom Van Overbeke

 

10 klimaatacties die werken (nieuw)

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-je-bed show, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al vanalles. Alleen, helpt het ook echt?

Tien klimaatacties die werken vertrekt van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek krijg je tien acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken. Het is een praktische lezing voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen.

Duur: 2x 50 min., discussie inbegrepen

Waarom zou ik nu al kiezen voor een elektrische wagen? (nieuw)

Binnenkort meer info…

Dit is een bescheiden website met ambitie! Wil je dit project financieel ondersteunen, expertise delen of ken je enkele interessante aanvullingen? Aarzel dan niet om mij te contacteren.

Deze website komt mede tot stand door:

Lezing boeken

9 + 3 =